Câteva lucruri din această săptămână (4)

Săptămâna asta a trecut atât de repede, ca multe săptămâni din ultima vreme. Însă, s-au strecurat prin ea și lucruri frumoase de care m-am bucurat.

-În weekend, am citit câteva fragmente din Bonheur d’occasion (Fericire întâmplătoare), roman scris de Gabrielle Roy, scriitoare din Canada. Pe fondul celui de-al doilea război mondial, ni se prezintă povestea unei chelnerițe, Florentine Lacasse, care lucrează de tânără pentru a-și ajuta familia săracă și nevoită să își schimbe mai mereu locuința din cauza problemelor financiare. Tânara îl întâlnește pe Jean Levesque, un client al restaurantului unde lucra aceasta. Fire independentă, urmărit de îndoieli, Jean i-l prezintă pe Emmanuel, un soldat care se va îndrăgosti foarte repede de Florentine. E o poveste de iubire, dar nu din aceea siropoasă, ci mai degrabă presărată de gânduri despre fragilitatea unei ființe, despre granițele unei iubiri, despre neputințe în iubire.

img_1157

-Pentru a continua ritmul postării ce ține de cărți, mi-a plăcut foarte mult și interpretarea poeziei lui Eminescu, Ce te legeni, de către Cătălin Josan:

Surse:

1.Youtube

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s