Câteva lucruri din această săptămână (4)

Săptămâna asta a trecut atât de repede, ca multe săptămâni din ultima vreme. Însă, s-au strecurat prin ea și lucruri frumoase de care m-am bucurat.

-În weekend, am citit câteva fragmente din Bonheur d’occasion (Fericire întâmplătoare), roman scris de Gabrielle Roy, scriitoare din Canada. Pe fondul celui de-al doilea război mondial, ni se prezintă povestea unei chelnerițe, Florentine Lacasse, care lucrează de tânără pentru a-și ajuta familia săracă și nevoită să își schimbe mai mereu locuința din cauza problemelor financiare. Tânara îl întâlnește pe Jean Levesque, un client al restaurantului unde lucra aceasta. Fire independentă, urmărit de îndoieli, Jean i-l prezintă pe Emmanuel, un soldat care se va îndrăgosti foarte repede de Florentine. E o poveste de iubire, dar nu din aceea siropoasă, ci mai degrabă presărată de gânduri despre fragilitatea unei ființe, despre granițele unei iubiri, despre neputințe în iubire.

img_1157

-Pentru a continua ritmul postării ce ține de cărți, mi-a plăcut foarte mult și interpretarea poeziei lui Eminescu, Ce te legeni, de către Cătălin Josan:

Surse:

1.https://www.etsy.com/shop/krukrustudio

2.https://www.youtube.com/watch?v=QYqxIE1cX_E

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s