The Hundred-Foot Journey (2014)

Hassan ajunge cu familia sa în Franța, după ce restaurantul la care lucra în Mumbai este distrus într-un incendiu. În zona superbă din sudul Franței, Saint-Antonin, cumpără o casă pe care o transformă într-un restaurant cu specific indian, plin de culoare și arome. Din întâmplare sau nu, la câțiva metri distanță, se află restaurantul elegant Le Saule Pleureur al doamnei Mallory care are deja o stea Michelin, iar proprietara îi va pune piedici lui Hassan în realizarea visului său de a fi un bun bucătar. Dincolo de aceste neînțelegeri, se află, însă, o evidentă diferență între spațiul european și cel oriental care naște conflicte din cauza dificultății cu care străinii sunt acceptați de francezi. Însă, puțin câte puțin, Hassan se remarcă prin talentul său, talent care îl va apropia și de frumoasa Marguerite.

În regia lui Lasse Hallström, nominalizat la Globul de Aur, filmul este foarte potrivit pentru iubitorii de gastronomie și de frumos. Mi-au plăcut peisajele și modul în care camera le suprinde în toată splendoarea lor, încetineala cu care este filmată scena în care Hassan gătește împreună cu doamna Mallory o omletă, arătând astfel îmbinarea armonioasă a ingredientelor, felurile de mâncare pregătite și aranjate cu gust și care îți fac poftă să combini diverse mirodenii așa ca în India.

The Hundred-Foot Journey are în distribuție actori ca Helen Mirren (doamna Mallory), Manish Dayal (Hassan), Om Puri (tatăl lui Hassan), Charlotte Le Bon (Marguerite).

Surse:

1.Youtube

2. Cinemagia

 

Reclame

4 gânduri despre “The Hundred-Foot Journey (2014)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s