The Little Prince (2015)

Growing up is not the problem, forgetting is.

The Little Prince

Povestea Micului Prinț a lui Antoine de Saint-Exupéry cucerește prin mesajul optimist pe care îl transmite și anume faptul că trebuie să creștem frumos și să avem mereu o bucățică de copilărie în noi.

Același mesaj plin de culoare este arătat și de regizorul Mark Osborne prin adaptarea cărții Micului Prinț care pe mine m-a fascinat.

O mică fată se pregătește să intre la o școală foarte cunoscută care reprezintă drumul ei către maturitate. Mama acesteia îi planifică timpul foarte strict pentru a-l dedica lecțiilor. Însă, monotonia calculelor matematice este imediat eclipsată de întâlnirea cu vecinul acesteia, Aviatorul. Atunci când mama fetei este plecată la serviciu, curioasa fată pătrunde în casa Aviatorului, un adevărat univers plin de magie: acolo se află lucrurile frumoase și uitate de adulți, pe care bătrânul vecin le face descoperite fetei: flori, prospețimea ierbii, melci, fluturi, cățăratul în copaci, zmeie, baloane colorate, stele. Însă, dincolo de aceste lucruri, pentru a înțelege că esențialul se află dincolo de ceea ce poate fi văzut, Aviatorul îi dezvăluie fetei povestea Micului Prinț, un copil care nu înțelege logica adulților, cunoscând câteva caractere precum regele, omul înfumurat și omul de afaceri. Nu degeaba Micul Prinț îi consideră niște ciudați, fiind orbiți de egoism și dorința de îmbogățire. Cei ce îi încălzesc inima Micului Prinț sunt însă prietenii (vulpea pe care o îmblânzește, aviatorul) și Trandafirul, o floare ca niciuna alta și care reprezintă, simbolic, frumusețea care dăinuie atunci când este percepută cu sufletul, invizibilul care dă frumusețe vizibilului.

Acest film îți trezește dorința de a privi mai atent în jur, de a vedea în stele niște zâmbete și de a te reîntoarce la copilărie, ne face să înțelegem că odată ce uităm de inocență nu suntem decât niște adulți care se târâie de colo-colo într-un peisaj gri și apăsător.

Nu știu dacă este un semn, dar după ce am văzut filmul, am primit un desen atât de simplu și minunat în stângăcia lui. Copiii sunt purtătorii frumosului și purității în lume. Așadar, să creștem mici, zic. 🙂

Mai jos, o melodie superbă din Micul Prinț, Camille-Suis-moi:

Surse:

1.Cinemagia

2.Youtube

4 gânduri despre “The Little Prince (2015)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s