Olive Kitteridge (2014)

Recent am văzut mini-serialul Olive Kitteridge, producție HBO cu 4 episoade care prezintă viața protagonistei de-a lungul a 25 de ani.

Olive Kitteridge trăiește într-un orășel aparent monoton și totodată este locul în care oamenii își trăiesc zbuciumul interior, dezamăgirile, pasiunile. Olive este personajul prin ochii căreia îi vedem pe cei din jurul ei acționând. O profesoară severă, o femeie cu un caracter puternic și cu răspunsurile mereu la ea, cu ironiile ei fine, Olive este de fapt o ființă sensibilă care își iubește soțul, farmacistul Henry și pe fiul ei Christopher.

De-a lungul căsniciei sale însă, observăm greutatea cuvântului ”mariaj”, asta din cauză că Olive, la fel ca Henry, are slăbiciunile ei: trebuie să își înfrâneze pasiunile iraționale, trebuie să își crească copilul bine, însă greșelile făcute în educația acestuia vor avea repercursiuni în viitor, atunci când valurile reproșurilor lui Christopher se vor îndrepta asupra ei.

Dincolo de masca de femeie de nezdruncinat pe care o are, Olive suferă văzând în jurul ei suferința celorlalți, fiind atât de umană: iubește florile, le îngrijește cu sfințenie, îi este alături soțului ei chiar și atunci când nu îi mai poate vorbi, se consolează alături de câinele familiei.

E un mini-serial care are melancolia lui, care nu are foarte multă acțiune, dar care te face să reflectezi la viață, la tristețea, dar și la frumusețea ei și te face să vezi că dincolo de vălul negru care ni se pune uneori înaintea ochilor, va fi mereu o parte luminoasă care se întrevede, care ne face să zâmbim și să fim încă uimiți de miracole la fel ca niște copii.

 

 

Surse:

1.https://www.youtube.com/watch?v=ZTHtPIilE6c&t=18s

2. Cinemagia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s