Cum să înveți eficient o limbă străină (2)

Povesteam în articolul anterior că nu e chiar atât de ușor să cunoști bine o limbă străină. Insă, cu puțin efort și cu folosirea metodelor adecvate, poți ajunge să îmveți eficient limba străină pe care îți dorești să o știi.

Am enumerat câteva metode în articolul de dinainte și voi mai prezenta câteva resurse întrucât ele sunt cu adevărat de ajutor atunci când apelăm la ele:

  • Muzica: cui nu îi place să asculte muzică? O poți folosi însă și pentru a învăța o limbă străină. Căutând versurile, iar apoi încercând să deslușești chiar tu cuvintele străine, vei dobândi un vocabular mai bogat și totodată vei înțelege mai bine cultura țării respective.

 

  • Platformele online de învățare a limbilor străine: Personal, mi se pare că Duolingo este o aplicație bună, care te motivează, o aplicație interactivă, care te ajută să pronunți corect, care te ajută să înveți gramatica și vocabularul de bază. Consider că este o resursă eficientă pentru pașii de început către învățarea unei limbi străine.

 

  • Călătoriile: Cu siguranță călătorind vei avea șansa să înveți de la nativi unele cuvinte, vei avea ocazia astfel să practici limba străină și cu toții știm că plimbările în afară sunt plăcute, iar comunicarea cu ceilalți, cu oameni din alte culturi este un mod de a ne relaxa și totodată de a ne dezvolta personal.

 

  • Cărțile: poate că nu toți avem șansa să călătorim, însă ne putem permite câte o carte sau putem avea acces la aceasta chiar online. Putem învăța limba străină fie căutând în dicționar îndeaproape cuvintele necunoscute, fie putem deduce din context anumite cuvinte și pe măsură ce vom citi, vom reîntâlni acele cuvinte ale căror sens va fi confirmat de context. Este metoda pe care am folosit-o și care mi se pare cu adevărat eficientă: erau zile în care citeam ore întregi, fie cu voce tare pentru a mă obișnui cu pronunția, fie în gând și fără să îmi dau seama, unele cuvinte și structuri gramaticale mi s-au întipărit în memorie.

 

  • Scrisul: dacă îți place să scrii, poți încerca să scrii direct în limba străină, fără a mai trece prin filtrul limbii române. Efectiv, vei putea gândi în limba respectivă. Scrisul te va impulsiona să cauți cuvinte noi care se vor adăuga vocabularului tău. Poți alege subiecte simple, de exemplu să faci o listă cu lucrurile bune care ți s-au întâmplat în ziua respectivă, o listă de cumpărături și treptat, vei putea scrie despre lucruri mai complexe.

 

Cunoașterea unei limbi străine aduce destul de multe avantaje și din proprie experiență, spun că metodele enumerate chiar ajută la învățarea unei limbi străine în mod eficient. Și nu uita: cu cât știi mai multe limbi străine, cu atât vei putea face asimilări cu alte și alte limbi străine, ceea ce te va ajuta să înțelegi mai bine lumea în care trăim.

Iar voi? Ce metode preferați atunci când vine vorba de învățarea unei limbi străine?

 

Sursă imagine: Pixabay

 

Reclame

2 gânduri despre “Cum să înveți eficient o limbă străină (2)

  1. Din punctul meu de vedere si din experienta mea, bineinteles, calatoriile si scrisul sunt cele mai rapide metode, dar nu si cele mai usoare, deoarece comparativ cu celelalte pe care le-ai precizat acestea sunt putin mai dificile. Cel putin scrisul. Oricum, depinde foarte mult de tine, deoarece suntem diferiti, vom putea invata o limba straina doar gasind metoda cea mai usoara pentru noi. In cazul meu, vorbitul doar in limba engleza si scrisul.:)

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s