Câteva seriale bune ale momentului (2017)

Știți momentele alea când plouă sau din contră e foarte cald, iar ceea ce îți dorești e să stai ore întregi să te relaxezi? Ei bine, în acele momente de lene cruntă, aleg mai mereu să mă uit la seriale. Îmi place totodată să urmăresc serialele cele mai actuale, cu artiști care joacă bine și care au un subiect destul de palpitant încât să te facă să te uiți până la final.

Dintre serialele în vogă și la care mă uit sau le-am terminat deja și care au apărut anul acesta, fac parte:

  • Las chicas del cable: un serial spaniol care este difuzat pe Netflix, merită cu adevărat văzut. Este vorba despre niște femei care, în secolul XX, devin telefoniste și care prin propria muncă, vor să devină independente. Serialul ne dezvăluie povești de iubire emoționante, momente amuzante și printre acestea, arată într-un mod verosimil imaginea femeii din secolul XX, încorporând momente de reflecție despre anumite teme: familie, trecut, sentimente, minciuni, etc. Personal, sunt deja dependentă de serial și chiar dacă am o zi oribilă, serialul ăsta mă scoate din stare. Trebuie să mai menționez că mi-am notat o grămadă de citate interesante?
las-chicas-del-cable-295384l
Las chicas del cable
  • Sé quién eres: din nou, un serial spaniol, poate mai puțin cunoscut, dar care m-a prins încă de la început: este povestea unei fete, studentă la drept, care dispare. Principalul suspect este unchiul și profesorul acesteia, un influent avocat care însă declară că este amnezic după noaptea dispariției Anei. De-a lungul serialului te întrebi dacă a uitat într-adevăr totul sau amnezia este o metodă pe care o folosește pentru a se declara inocent. Pe fondul acestei povești ni se dezvăluie totodată și unele secrete de familie care te fac să vrei să vezi următorul episod.
se-quien-eres-408396l-1600x1200-n-20abf1c9
Sé quién eres
  • Big Little Lies: Ecranizarea cărții lui Liane Moriarty este uimitoare: ni se spune de la început că un personaj a fost ucis la o petrecere, însă vinovatul este necunoscut. Toată povestea se desfășoară în jurul temei violenței: niște părinți își duc copiii la școală, dorind să lase aparența unor persoane responsabile și perfecționiste. Însă, în realitate, în câte din aceste familii, calmul și blândețea afișate în societate sunt valorile inspirate în familie? Cine sunt aceste personaje cu adevărat, câte măști poartă, câți afișează o viață ideală care este doar un văl al unei vieți infernale? Care din aceste personaje perfecționiste este vinovat? Este un miniserial difuzat de HBO care îți captează atenția prin temele care îți dau de gândit, prin micile bârfe ale femeilor independente din oraș, prin muzica care este foarte bine aleasă.
big-little-lies-168924l
Big Little Lies
  • 13 Reasons Why: destul de tragic, serialul arată povestea unei fete care ajunge să se sinucidă după ce este victima unor forme de bullying: abuzuri psihice mai ales, dar și fizice. Înainte de sinucidere, Hannah înregistrează niște casete și povestește momentele neplăcute petrecute alături de colegii ei din liceu și felul în care au făcut-o să se simtă. Toate aceste momente o fac puțin câte puțin să se îndepărteze de frumusețea vieții, ajungând să nu mai simtă nimic, sau în orice caz, să simtă o durere prea mare care cu greu să poată fi „anesteziată”. Serialul trage un semnal de alarmă pentru părinți dar și pentru adolescenți, fiindcă propune unele teme de gândire: comunicarea părinte-copil, comunicarea dintre psihologul școlii și elevi, comunicare destul de neglijată poate, dar atât de importantă. Serialul arată adulților vârsta dificilă a adolescenților, lăsându-i să vadă cât este de important ca aceștia să intervină la timp și să găsească soluții la problemele și la zbuciumul interior care îi caracterizează uneori pe adolescenți. 13 Reasons Why te face să te întrebi, de asemenea, până la ce punct poți răni o persoană cu nepăsare, făcându-te să fii mai conștient de unele gesturi, de greutatea unor vorbe pe care poți să le arunci fără să îți dai seama și care pot face un rău foarte mare.

    kinopoisk.ru
    13 Reasons Why

Sursă imagini: Cinemagia

 

Voi? Ce seriale bune din anul ăsta recomandați?

Reclame

2 gânduri despre “Câteva seriale bune ale momentului (2017)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s