The Light Between Oceans (2016)

The Light Between Oceans (2016) este adaptarea cărții lui M.L. Stedman, avându-l ca regizor pe Derek Cianfrance.

Filmul îi are ca protagoniști pe Isabel (Alicia Vikander, cunoscută și pentru The Testament of Youth ) și pe Tom (Michael Fassbender) care formează un cuplu la început de drum, care ne face să îi privim evoluția cu sufletul la gură, iar asta pentru că filmul are multe momente de calm urmate de episoade care zdruncină totul din temelii.

Pe scurt, Tom, soldat în primul război mondial, ajunge în Australia unde va îndeplini funcția de paznic pe un far de pe insula Janus. Deși își închipuie la început că își va duce anii în singurătate pe insula pustie, Tom o întâlnește pe Isabel, o prezență tânără, frumoasă, plină de un entuziasm cuceritor.

Tom și Isabel se căsătoresc, merg ambii pe insula Janus unde își trăiesc iubirea, fiind înconjurați de blândețea dar și de asprimea naturii, tablou care pentru noi, publicul, este un prilej de delectare. Filmul arată niște peisaje superbe care îți fac imaginația să zburde pe acele poteci, unde vântul mângâie iarba și rufele lăsate la uscat.

Parcursul celor doi, însă, nu este presărat doar de lumina începuturilor, ci și de întuneric, furtună și suferință. Cei doi visează să fie înconjurați de veselia copiilor, pe care să îi crească împreună, însă chiar din tinerețe, Isabel cunoaște însemnătatea cuvântului tragedie atunci când își pierde copiii.

Ce se întâmplă atunci când planurile la care năzuiesc cei doi se transformă într-o realitate meschină? În ce context putem cunoaște iubirea adevărată, dacă nu prin cunoașterea sacrificiului pentru celălalt? Sunt unele din întrebările importante care au fost provocate de film.

Filmul The Light Between Oceans ne arată drama unui cuplu, din care avem multe lucruri de observat și învățat despre dragoste, asumarea lucrurilor făcute în viață, despre iertarea celorlalți dar și iertarea propriei persoane, despre timp și vindecare.

Un film tulburător, care emoționează prin dezvăluirea unor caractere umane care se confruntă cu pierderea, cu suferința, cu vina, dar și cu împăcarea. Merită cu adevărat să fie văzut.

 

Surse:

  1. Youtube
  2. Cinemagia
Reclame

4 gânduri despre “The Light Between Oceans (2016)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s