Toamnă, melancolie și culori

Da, poate sunt o persoană mai weirdoo, îmi place uneori singurătatea specifică după-amiezilor ploioase, îmi place să privesc frunzele care își anunță sfârșitul glorios prin culorile lor care te desfată atunci când le privești de la geam, îmi plac ploile și paginile cărților întoarse în sunetul picăturilor molcome. Da, îmi place toamna. Anotimp al melancoliei, al singurătății și al ritmului încet de viață.

IMG_2195

Cu toții avem, cu siguranță, anotimpul nostru preferat, dar, în realitate, sunt motive pentru care putem iubi fiecare anotimp.

Iată o listă de lucruri pentru care sunt îndrăgostită de toamnă și de culoarea ei:

-Toamna e parcă un tablou pe care să-l admiri într-o galerie de artă. Nu m-aș plictisi niciodată să simt foșnetul frunzelor colorate, să mă plimb printre castanele și ghindele căzute pe alei, să privesc lumina unui octombrie pe înserate sau să admir crizantemele de pe străzi și bulevarde.

-Pot purta pulovere galben muștar, cardiganuri maronii și croșetate sau eșarfe maxi care să mă încălzească lângă o cană de ceai de afine sau de trandafiri.

-Mă pot bucura de tarte gustoase. Din orice rod tomnatic: mere cu scorțișoară, pere și ciocolată, gutui coapte și așa mai departe. E chiar o plăcere să gătesc pe fundalul unei melodii lente, alături de niște frunze veștede puse într-o vază mică pe masă și în timp ce îmbin ingredientele proaspete.

5x

-Îmi place blândețea serilor de toamnă în care pot asculta în căldură și în liniște muzică calmă, departe de agitație. Spre exemplu, fado-ul protughez mi se pare că se potrivește de minune cu starea autumnală, iar melodia asta mi se pare așa frumoasă.

-Îmi place să mă adăpostesc în cafenele, să îmi găsesc un refugiu acolo atunci când simt nevoia să privesc pe geam bruma și copacii aproape înghețați dimineața sau când îmi doresc pur și simplu să văd pasiv oamenii care trec cu umbrele supradimensionale, cuplurile care își poartă nepăsătoare pașii sub picăturile amenințătoare ale ploii sau cei care se grăbesc sau admiră priveliștea meditând parcă la trecerea timpului odată cu aceste culori ale toamnei care se transformă într-un degradé.

sdr
Bulevardul Lăpușneanu, Iași

Iar voi, ce iubiți la acest anotimp, la toamnă? 🙂

3 gânduri despre “Toamnă, melancolie și culori

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s