Varenna, mi piaci

Varenna e unul din locurile în care îți dorești să stai la nesfârșit.

Localizată în regiunea Lombardia, vei găsi aici o adevărată oază de liniște dată de casele colorate și priveliștea oferită de lacul Como: atât de limpede și primitor. Cu siguranță un punct turistic important, Varenna e locul vizitat îndeosebi pentru relaxare. Fiindcă aici poți să te plimbi în voie, să te bucuri de preparatele italienilor la terasele cochetele sau pur și simplu, poți să nu faci nimic. Chiar și așa, Varenna îți va face cu ochiul.

 

 

La Varenna am stat aproape jumătate de zi pentru că în cealaltă parte a zilei am fost în apropiata comună Bellagio. M-am plimbat preț de câteva ore pe străzile înguste și pline de verdeață, flori, cu adevărat m-au fermecat. În plus, la fiecare pas și din fiecare unghi, am rămas impresionată de peisaje, de verdele liniștitor și de oamenii relaxați de la terase.

 

Totodată, vederea asupra lacului din grădinile de la Villa Monasterio este fabuloasă.

 

La un moment dat, stând la marginea lacului și privind pescărușii, lebedele, copiii care aruncau cu pietre în apă, oamenii care își plimbau câinii pe malul pietruit și cei care savurau gelato, mi-am spus că ar fi atât de bine ca din când în când, atunci când mă simt obosită/nervoasă/plictisită, să îmi aduc aminte de senzația pe care mi-a dat-o Varenna. Un loc caracterizat de calm, culoare și acel dolce far niente pe care unde ai fi putut să îl găsești dacă nu în Italia.

28537337_10204684503789052_163975733_n
Lacul Como

Deși destul de mic din punctul de vedere al întinderii, ai avea impresia că nu ai ce face stând în Varenna. Însă, cu cât avansezi pe străzile de acolo, rămâi cu adevărat fascinat. Dacă aveți vreodată șansa de a călători în Varenna, go for it, merită tot timpul și admirația. Veți rămâne cu amintiri și fotografii minunate, momente de liniște și cu gustul yummy al unui tiramisu sau al unor paste gătite de către italieni.

28511874_10204684504069059_1382383386_n
Tiramisu în Varenna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s