Milano

O zi în Milano

Milano este un oraș mare din nordul Italiei din regiunea Lombardia. Dacă mergi într-o excursie de o zi aici, ideal este să te plimbi sau mai bine zis, să te pierzi pe străduțele sale și să îi admiri șarmul.

Ca să ajungi la cunoscutul obiectiv, Duomo di Milano, dacă mergi din Milano Centrale (Gara Centrală), trebuie doar să iei metroul, iar în aproximativ 10 minute vei ajunge in Piazza del Duomo. Aici simți cel mai bine agitația și atmosfera din oraș căci aici oamenii se strâng fie să stea la rând pentru a ajunge înăuntrul Domului, fie ascultă muzica care răsună din toate colțurile piațetei.

 

 

De aici te poți îndrepta spre Galleria Vittorio Emmanuelle unde sunt grupate mari magazine precum Chanel, Prada, Gucci și așa mai departe. Dacă scopul călătoriei voastre nu este shoppingul însă, aici puteți mânca foarte bine: eu am ales restaurantul Galleria, unde au niște ravioli și o lasagna foarte gustoase.

Dinspre Galleria Vittorio Emmanuelle poți merge spre Castelul medieval Sforzesco cu al său parc Sempione. Mi-a plăcut să mă plimb aici și să văd broaștele stând la soare și rațele înnotând care te fac să intri în starea de relaxare împreună cu oamenii care aleg să facă jogging, care citesc, care se plimbă cu bicicletele sau ies cu animalele de companie în parc.

 

Dacă mergi spre ieșirea din parc, vei vedea Arco della Pace care arată minunat în lumina amiezii. Totodată, ieșind din parc, vei ajunge pe niște străduțe foarte chic care mi-au adus puțin aminte de bulevardul Champs Elysées. Poți aici să stai într-o cafenea și să vezi pietonii sau tramvaiele galbene specifice Milanului.

De aici, m-am întors spre Galleria Vittorio Emmanuelle și am mers înspre Teatro della Scalla al cărui pasaj e fascinant atunci când vezi oamenii care trec și care își poartă poveștile mai tinere sau mai învechite cu ei. Am înaintat apoi înspre Montenapoleone și până acolo am fost într-o stare continuă de uimire față de modul original în care se îmbracă oamenii aici. Străduțele de aici aveau un aer fresh și modern care mi-au plăcut tare mult.

34408918_10205040226681902_5619543151480930304_n

Enjoy Milano!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s