ce sa vezi in Ceahlau

Drumeții în Ceahlău

Pregătește-ți o zi de escapadă! În Ceahlău!

Nu este un secret faptul că ador să călătoresc, de obicei îmi place să merg în orașe din diverse colțuri ale lumii, însă de multe ori resimt nevoia de a mă reconecta cu natura și de a-mi regăsi liniștea interioară.

 

Cum poți să scapi de agitația urbană?

Nimic mai simplu. Chiar și o zi este importantă dacă alegi să o dedici unui loc mai lăturalnic, cu multă liniște și în care să îți încarci bateriile. Ei bine, eu am ales să merg în Durău și în comuna Ceahlău pentru două zile în acest scop.

Ceahlăul este locul în care ai impresia că totul încetinește și că poți să îți rezervi niște momente de relaxare de care cu toții avem nevoie. Cum ajungi în Durău, parcă trăiești într-un slow motion. Este o stațiune mică, în care vei vedea foarte multe hoteluri, pensiuni și locuri de camping. Nu mi-am imaginat că este atât de mic, mai ales pentru că nu m-am dus aici pentru a urca muntele. Însă, am profitat de cazarea la Hotelul Bradul care avea o vedere superbă către munte și de la balconul căruia am ascultat ciripitul păsărilor, foșnetul brazilor și m-am bucurat de o zi tare răcoroasă, lucruri pe care în oraș le ignor adesea fiindcă toate aceste sunete ale naturii au tendința să fie acoperite încă de dimineață de roțile nervoase ale mașinilor, de televizorul pe care îl las aprins doar să aud pe cineva vorbind și așa mai departe.

Deconectare la Izvorul Muntelui

În a doua parte a zilei, am coborât cu un microbuz spre comuna Ceahlău unde mi-a plăcut mai mult fiindcă am avut mult de mers, iar plimbările sunt pentru mine o adevărată sursă de deconectare și de înlăturare a stresului.

În Ceahlău, mi-am lăsat să zburde sufletul de copil, iar asta pentru că rămâneam uimită la fiecare pajiște și la fiecare floare de câmp pe care am cules-o pentru un buchet în toate culorile. Totodată, un loc superb pe care îl recomand este Izvorul Muntelui de un albastru care efectiv m-a fascinat și care mi s-a imprimat în suflet.

Dacă vreți să ascultați sunete neîntrerupte de greieri sau să alergați pe pajiști de un verde aprins și să vă odihniți după o săptămână grea, Ceahlăul și liniștea lui e numai bun pentru o drumeție.

ce sa vezi in Ceahlau

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s