Marea este un vis.

Marea. Apare de nicaieri și nu știi niciodată unde se termină. Poate să-ți cânte mult timp în suflet și poate totodată să se piardă în zare îmbrățișând soarele ce apune. Iar asta doar în câteva clipe.
E exact ca un miraj, pășești către ea cu entuziasmul cuvenit, știi că e frumoasă, știi că acolo găsești pescărușii nepăsători, liniștea valurilor care se sparg modelând stâncile și nispul ud care îți gâdilă picioarele.
Marea este un vis. Ca orice frumusețe, de altfel. Se spune că visele nu costă nimic, dar asta nu e decât o naivitate. Cum ar fi să visezi la marea limpede, frumoasă, iar când te trezești, să fie o zi mohorâtă de iarnă ? Cum ar fi să visezi că alergi pe un câmp imens de flori și să te trezești între patru pereți ? Visele te pot costa mult, iți pot răpi zâmbete, nopți, planuri și chiar energie.
Unele vise sunt atât de naive. Nu te poți agăța atât de simplu de naivitatea visului marin.
Pentru ca marea să înceteze să fie doar o iluzie, trebuie să știi să înoți, să fii pregătit. Visele pot fi reale doar în măsura în care știi să le stăpânești; așa cum spunea Micul Prinț, devii responsabil pentru totdeauna de ceea ce ai îmblânzit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s