Cum a fost la Festivalul Lavandei din Bărăgan

După perioada lungă în care ne-am petrecut majoritatea timpului acasă, am simțit nevoia de libertate, de plimbare, iar pentru asta am ales să mergem la Festivalul de Lavandă din Comuna Bărăganului (situată între Slobozia și Brăila) care a avut loc în weekend-ul 13-14 iunie. Am ajuns acolo pe 14 iunie cu mașina, am ajuns ușor până la eveniment, la intrare era un indicator către festival, iar drumul către câmp care avea în jur de 1km jumătate nu era pietruit, dar a fost accesibil. De asemenea, au fost asigurate și locuri de parcare.

Când am ajuns, am fost izbită de parfumul delicat de lavandă și mi-am relaxat privirea de îndată ce am văzut întinderea de flori. Lavanda Bărăganului se află pe cel mai mare câmp de lavandă din România, întinzându-se pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare și da, pot spune că senzația este inedită atunci când dai nas în nas cu peisajul de vis și mirosul fermecător.

Atmosfera a fost una de calm, veselie, iar la asta a contribuit și muzica bună, oamenii frumoși, standurile cu produse de calitate. Am apreciat înghețata de trandafir și mentă de la Gelateria Adela și limonada neîndulcită, dar foarte gustoasă de la Atelierul de Limonadă, buchetele de lavandă superbe, amenajarea deosebită pe care aș putea să o descriu ca un perfect amestec între tradițional și modern. Totodată, organizatorii au oferit posibilitatea de a fi fotografiați de către un profesionist în lanul de lavandă, iar oamenii s-au putut bucura și de plimbări cu căruța.

Cei care au organizat acest festival și care ne-au asigurat această oază de liniște sunt Fleurane și Nympheum.

Produsele Fleurane provin din agricultura ecologică, fără îngrășământ sau chimicale, iar cultura este lucrată manual, rezultând produse naturale în totalitate. Puteți găsi pe site-ul lor ulei esențial, apă florală, perne relaxante, săculeți, aranjamente, mărturii, suporturi de birou, toate având la bază conceptul de respect pentru natură și drag de lavandă.

De cealaltă parte, produsele Nympheum sunt realizate manual, cu ingrediente naturale. Puteți găsi pe site-ul lor săpunuri de lavandă, lumânări parfumate, creme anti-imbătrânire, loțiuni de corp, iar toate aceste produse de îngrijire de calitate valorifică frumusețea naturală și respectul pentru natură. Produsele nu conțin parfumuri sau conservanți sintetici și nici parabeni, fiind 100% naturale.

Festivalul de lavandă a fost frumos în mare parte, însă am avut totuși și puțin ghinion fiindcă a plouat atât de tare încât toate mașinile au rămas împotmolite în noroi și am așteptat răbdători, preț de câteva ore, niște tractoare pentru a ieși de acolo, iar pentru asta sunt recunoscătoare organizatorilor. Au fost mulți participanți și de aceea, a durat atât de mult să ieșim, însă am apreciat că organizatorii ne-au informat despre stadiul situației pe pagina evenimentului. Aș avea ca sugestie pe viitor, dacă vor mai fi situații similare, să aducă un food truck mai aproape de cei care au participat, mai ales că durata de așteptare a fost destul de lungă.

In linii mari, festivalul de lavandă din Bărăgan a fost un succes și mă bucur că am putut să iau parte la plimbările prin lanul de lavandă, în zumzetul albinelor, m-am bucurat de parfum, de muzică, de atmosferă și încă o dată mi-am confirmat că a fi conectat cu natura, departe de zgomotul și stresul cotidian, este o experiență de neprețuit.

Surse:

Nympheum

Fleurane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s